sunnuntai 5. joulukuuta 2010

Blacksad: Hiljainen helvetti



Leukani putosi kosmarin tiskille, kun näin uuden Blacksadin hyllyssä. Palasin myöhemmin lukemaan sen ajan kanssa kahviröökilounaan merkeissä ja voe helevetti että pärähti. Tajunnanlaajentavan piirrosjäljen lisäksi Juan Díaz Canalesin ja Juanjo Guarnidon luomassa saagassa on loistava tarina. Blacksad on kovaksikeitetty yksityisetsivä, jolle on annettu mielestäni yksi mahtavimmista sarjakuvahahmon ominaisuuksista: vanheneminen. Sarjan tarinathan menevät ajassa eteenpäin ja tässä uusimmassa on ehditty jo 50-60-luvun tienoille.



Hieman esimakua uusimmasta. Tässä sarjassa rakastan myös sitä, miten eläinhahmot on niin loistavasti sidottu persoonallisuuteen. Pahikset ovat olleet liskoista rottiin ja korstot häristä koiriin.

Lisää suomennoksia odottaessa.. Kosmarin baarimikko tiesi kertoa, että tämä albumi on julkaistu ranskaksi 2005! Pääsen ilmeisesti lukemaan tarinaa eteenpäin nopeammin ranskaa tai espanjaa opiskelemalla. No, ystävyys Blacksadin kanssa säilyy ja jälleennäkemisen riemu on sitä isompi, mitä pidempi aika on ehtinyt kulua viimeisimmästä tapaamisesta.

kuvat täältä

1 kommentti:

  1. Oioioioioioioioi ihanataihanataihanata !
    (laitahan niitö omiaki sivuja jo, kierin viekkareissa :P)

    <3 Retsu

    VastaaPoista